Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Kan pulsband störa

Jag är en nybliven ICD-bärare. För ett år sedan var jag en inbiten maratonlöpare. Och nu hoppas jag på att få börja springa igen. På grund av den sjukdom jag har (hjärt-sarkoidos) och det som hände mig (ventrikeltakykardi under ett lopp) vore det skönt att hålla lite koll på att pulsen inte blir för hög. Någon sa då att pulsband kan störa ICDn. Är det så?

Hej

Vi har av och till fått fråga om pulsband och om det kan störa Pacemakern eller ICD. Vi har inte fått någon varning från Pacemaker/ICD företagen om att det kan störa din ICD. Så den går bra att andvända.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.