Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Pm

Har en pacemaker men det har inte fungerat bra, gått igenom en ablation för elva dar sen, men fått oregebunden hjärtrytm nu. Tanken är att jag skall göra en elkonvertering. Går det bra med pacemakern?

Hej

Att genomföra en elkonventering trots att du har en pacemaker är inga problem. De sätter defibrillator plattorna, en på framsidan av bröstet och en på ryggen, på detta sätt undviker man att leda för mycket ström genom pacemakern. Ibland gör man en pacemakerkontroll efter elkonventeringen för att se att allt fungerar väl. Informera bara personalen innan elkonventeringen att du har en pacemaker .

Lycka till

Maria Hesselstrand
Pacemakersköterska