Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Pepparspray och pacemaker

Är 57 år och Polis, har pacemaker sedan 3 år tillbaka, har fel på sinusknuten, skall jag utsätta mig för pepparspray i ögonen, då utbildningen kräver detta? Känner ångest inför utbildningen.

MVH Mats Larsson i Halmstad

Hej,

Jag har inte sett några rapporter om att just pacemakerpatienter skulle vara känsliga för pepparspray. Kanske utlöser spryen en kort hjärtklappning hos de flesta, jag vet faktiskt inte. Du har ju ett skydd mot ev. låg hjärtfrekvens

Med vänlig hälsning,
Thomas Fåhraeus
Lund