Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Kan Pacemakern störas utav strömledningar ovanför tågrälsen?

Jag jobbar som "rallare" och befinner mig konstant under strömledningarna på rälsen. Det är ca 16 000 volt. Är det något som kan störa min pacemaker?

Hej

Har varit i kontakt med ett pacemakerföretag som berättar att pacemakern kan påverkas men inte förstöras i dessa områden av hög strömspänning. Transformatorstationer har också en högre risk att påverka din pacemaker vilket leder till att pacemakern inhiberas, inte stimulerar tillfälligt när du befinner dig för nära. Har du en relativt bra egen puls utan din pacemaker så får du inga strörre problem. För att få mer exakt information krävs att man mäter och ser var spänningen är stor. Detta ska ditt företag kunna hjälpa dig med och där kan även ex St Jude Medical pacemakerföretag hjälpa dig med att få papper på hur mätningarna ska gå till.

Lycka till

Maria
Pacemakersjuksköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.