Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Pacemaker tekniskt fel???

Jag fick pacemaker i November 2011 allt har funkat bra tills jag för någon tid sedan fick en hög puls på 125 ?
Jag fick pacemaker i november 2011 för hjärtflimmer ,allt var ok tills jag fick hög puls 125 !?Åkte in till sjukhuset fick seloken men den ville inte ge med sig,det tog hela den dagen på kvällen lugnade den ner sig,jag var helt slut?
Personal kontaktade min behandlade läkare så jag blev kvar i 3 dagar på sjukhuset!?Undrar om det kan vara något fel på pacemakern

Hej

Att ditt hjärtat skenade iväg i frekvens 125 berodde antagligen på att du fick förmaksflimmer och då fick behandling med Seloken. En pacemaker kan aldrig bromsa hjärtat om det går för fort så det är inget fel på din pacemaker. Pacemakerns uppgift är att se till att pulsen aldrig blir för långsam vilket den kan bli om du får T Seloken. Så kombinationen bromsande läkemedel och pacemaker är en bra behandling mot ditt förmaksflimmer.

Mvh
Maria Hesselstrand
Pacemakersköterska

Relaterade expertsvar