Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

pacemaker och takykardi

Om man har takykardi kan man sätta in en pacemaker för att få ordning på pulsen? Med seloken så pendlar min puls mellan 40- 200 och utan 80- 300

Hej!
En pacemaker hjälper inte om hjärtat går för fort. Den kan alltså inte bromsa ett hjärta som går för fort. För att lugna ner ett hjärta som går för fort används medicin, t ex Seloken.

Pacemaker hjälper bara om hjärtat går för långsamt.

Hälsningar: Torbjörn

Relaterade expertsvar