Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

pacemaker alt bypass

Hej, undrar vad som avgör om man har behov av pacemaker el en bypass operation ?

Hej

Pacemaker och bypass operation är helt två olika behandlings former. En pacemaker hjälper endast mot långsam hjärt puls och inget annat. Att bli opererad och genomgå en bypass operation innebär att dina blodkärl som försörjer hjärtat har blivit igentäppta pga åderförkalkning och därför behöver operera in nya som leder blodet förbi detta hinder. Ofta har man då symtom/problem med kärlkramp/bröstsmärta.

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.