Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Orolig för febern

Jag är 47 år år och väntar på att få en Pacemaker. Min puls är låg och orytmisk. Inom två månader, har jag fått som besked. Men det finns en sak som jag oroar mig för. Det är så att de senaste gångerna när jag har varit ute och sprungit så har jag fått feber kring 39 grader. Denna sjunker sedan till min normala kroppstemp inom en timme. Kanske ligger den något högre. För två dagar sedan var jag hos min husläkare och tog snabbsänkan och blodstatus. Allt är okej. Jag har ingen förkylningssymtom alls. På dagarna hostar jag inget men lite på nätterna.
Min husläkare säger att jag inte ska träna alls innan operationen, vilket förstås är klokt med tanke på hur kroppen reagerar. Men jag får inget svar på varför? För vad kan febern bero på? Och är det okej att sätta in en PM om det är på det här viset. Jag känner mig verkligen orolig.

Hej,

Jag tror inte du behöver vara orolig. Kroppen blir varm vid motion och temperaturen stiger, lite olika högt för olika individer. Svettningen startar för att kyla av kroppen och du får normal temp. inom en timme. Normala blodprov och normal Sänka talar emot att du skulle ha någon kronisk infektion i kroppen. Kanske har du blivit mer observant på din kropp nu när en operation är förestående?

Släpp din oro om du kan, blodprover nuför tiden avslöjar det mesta! Lycka till med din pacemakeroperation.Se positivt på den, en möjlighet att bli helt frisk!

Bästa hälsningar,
Thomas Fåhraeus
Bjärred