Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Nybliven mamma - pacemaker operation

Hej Thomas,
jag skrev till dig för en tid sen då jag var orolig inför min operation. Jag skulle få min pacemaker när min son var endast 2½ vecka. Jag vill bara skriva till dig nu och berätta att operationen gick bra, det var jobbiga dygn men det viktigaste för mig var att jag skulle kunna fortsätta amma min bebis vilket har lyckats. Jag behövde mycket hjälp att lyfta och hålla honom de första dygnen men vi behövde aldrig ge honom flaskan.
Du undrade även varför inte läkaren ville vänta tills min som var lite större och det svar jag fick var att mitt AV-block försämrats i en sådan takt att man inte ville vänta längre, efter 3-4 veckor när graviditetshormonerna sjunker ville de att jag skulle ha min pm på plats.

Hej,

Tack för din information. Och grattis till ditt barn!

Lycka till nu,

Med bästa hälsningar,

Thomas Fåhraeus
Lund