Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Nervryckningar efter ICD stötar

Fick 14 stötar i följd av ICD. Efter detta får jag nervryckningar i ben o övriga kroppen lite då o då. Är det vanligt? Vad ska jag göra?

Hej

Kan förstå att det var en hemsk upplevelse att få 14 stötar från ICD vilket säkert har gjort att du antagligen är mycket känslig för vad du känner från kroppen. Jag har tidigare inte träffat någon som beskriver de ryckningar du har i kroppen. Många som har fått en eller flera chocker kan känna rädsla om de känner ex ett extraslag från hjärtat och då bli orolig över att ICD ska ge behandling.
Det kan vara en tillfällighet att ryckningarna kommer just nu eller har du fått någon ny medicin insatt som kan ge dig dessa biverkningar.

Jag tror att de kommer att försvinna men har du fler frågor så kan det vara bra att kontakta din ICD läkare för besked och även som ett lugnade svar så att du inte oroar dig i onödan.

Lycka till

Maria
Pace/ICD sköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.