Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Min son har oregelbundna slag på hjärtat på ekg

Hej!
En läkare lyssnade på min son hjärta och hörde en oregelbundenhet. Så vi blev kallade till ekog, där det visade att hjärtat slår oregelbundet inte jämna slag hela tiden. Vi ska bli kallade till utredning. men jag undrar vad det kan vara? Jag förstår att ni inte kan svara säker i hans fall. Men det måste ju finnas liknande fall och olika diagnoser.

Hej orolig mamma

Troligtvist är det extraslag som din son har. De brukar vara helt ofarliga men kan ibland upplevas som obehagliga. Jag hoppas att eran läkare kan ge er lugnande besked och förklara varför de kommer.
Skriv extraslag på våran sök motor så kanske du kan läsa fler frågor och svar inom denna fråga.

MVH
Maria Hesselstrand
Pacemakersköterska