Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

min puls är hög, och den slår "frivålter" ibland. då får jag ont, o svårt att andas?

när jag sätter mig i soffan, spelar ingen roll vilken tid så får jag en konstig känsla i hjärtat. det slår över så får jag ont o svårt att andas? min läkare för några år sen sa att det var helt normalt men inget har testats eller kollats upp. så vad kan jag själv göra för att det ska "lugna" ner sig? och vad är det för fel?

Hej,

Det låter som du får extraslag som kan kännas ganska jobbiga ibland. Man brukar inte få ont i hjärtat, hjärtat har nämligen inga smärtnerver. Vanligtvis sitter smärtan i bröstkorgsväggen, i matstupen bakom hjärtat eller i någon lungsäck.
Sök upp din läkare igen och be att få bli remitterad till en hjärtspecialist om du är mycket orolig. Man kan också föreslå ett 24-timmars bandspelar EKG för att se vad som händer med hjärtat när du har besvär.

Mvh
Thomas Fåhraeus Bjärred