Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Laserbehandling

Jag har fått en ICD inopererad för 3 v.sedan pga hjärtstillestånd troligtvis pga lång qt tid. Jag har även en sjukdom som heter ehlers danlos syndrom vilket har gjort att jag har problem med mina axlar bl a. Innan detta hände med hjärtat hade läkaren sagt att han vill sätta in en deltaprotes i vä axel, har redan en i höger, går det trots icdn? Kan dom spruta cortison i vä axel? Kan sjukgymnasten behandla vä axel med laser? Tack på förhand

Hej

Operationen med en ny protes är bäst att konsultera med din läkare om. Kanske att de konsulterar med läkaren som lade in din ICD. Spruta kortison och använda laser vid din axel ska inte vara några problem.

Lycka till

Maria
Pacemakersjuksköterska