Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Läkare säger att jag inte får fortsätta jobba som lastbilschaufför!

Hoppas ni kan titta på diagnosen här om det är en korrekt bedömning!

"Man begär en second opinion angående diagnos och behandling av VT. Det är frågan om en 52 årig man med hyperkolesterolemi som redan 1987 samt även 1997 fick hjärtinfarkt och genomgick CABG 1997. Har efter detta nedsatt och förstorad vänsterkammarfunktion med hypokinesi och framförallt septalt och anteriort. 140628 insjuknat i VT och efterföljande fått ICD implanterad. 140812 ånyo VT. Juni 2014 även minor stroke.

Ischemisk kardiomyopati med VT-tendens som adekvat behandlas med ICD. Ablation av VT är fullt möjligt men detta är ju endast en symtmatisk behandling, inte en prognostisk och det kommer inte ha något inflytande över patientens risk för framtida VT:n och därmed påverkas hans körkortssituation inte. Att patienten dessutom haft stroke stärker ytterligare att han bör undvika att jobba som yrkeschaufför."

Det sista som står om stroke är ju lite överdrivet, det var en tiaattack, och jag tar ju Waran för att motverka detta, mår ju bra
i övrigt, och är ju oerhört svårt att sadla om i min ålder!

Hej

Tyvärr finns det regler på att man inte får vara yrkes chaufför när man har fått en ICD. Detta för att skydda både dig och andra i trafiken.

Mvh
Maria
Pacemakers/ICD sjuksköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.