Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

kondition

slipper man att bli så orkeslös och andfådd vid promenader med en ICD Pacemaker

Hej

Det är rätt att det finns en pacemaker i alla ICD er.Har du fått din ICD i förebyggande syfte där ICD ska ge behandling om du skulle få en allvarlig kammartackykardi och inte har problem med långsam puls så kommer inte pacemakern hjälpa dig att orka mer. Har du istället problem med långsam puls och har fått 2 elektroder till din ICD så kan din pacemaker hjälpa dig att orka mer och kanske inte bli så andfådd vid ansträngning.
För att få ett korrekt svar så är det bäst att fråga din pacemaker/ICD mottagning om din pacemaker är i funktion att hjälpa till med långsam puls eller ej.

Mvh
Maria
Pacemaker/ICd sköterska

Relaterade expertsvar