Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Känningar efter inopererad ICD

Den 18/12 fick jag en ICD inopererad p.g.a. hjärtrusningar. Känner fortfarande lite irritation runt själva operationsområdet,fast det blir bättre dag för dag. Men nu de senaste 2-3 dagarna har jag känt en typ av träningsvärk runt hjärtat och under vänster bröst. Ibland har jag även upplevt som små stickningar. Vad kan det vara? Jag kan tro att det beror på kroppens egna signaler att vänja sig vid något nytt som tillkommit. Tar ibland vanliga värktabletter mot detta. Ska på återbesök till sjukhuset den 22/1.
Kerstin Dahl, Täby

Hej,

Många får direkt efter operationen diverse sensationer från bröstkorgen som kan vara lite svåra att förklara var de kommer ifrån. Stickningar brukar beömmas som helt ofarliga.

Värken över ICD dosan försvinner inom nga veckor.

Lycka till.

Mvh
Thomas Fåhraeus
Lund