Johannes

Hej! Jag åkte in på sjukhuset för att jag blev yr och kallsvettades,skakade och blev kritvit i ansiktet.
har tidigare haft liknande symtom fast inte så grova och bara 4 ggr på 10 år, kom in med en puls på 35
och pulsen ökade med tiden upp till normal, låg inne i 4 dagar, de hittade inget fel på mig och jag pendlar till arbetet 100 mil i veckan + att jag kör en stor maskin i arbetet +15 ton, läkaren rekomenderade en insättning av något som mäter hjärtslag, såg inget problem med det, men så drog han in mitt körkort rakt av.. fick en chock, blev av med arbetet.
försökte få indragningen tidsbestämd, men fick inte det.
är 31 år och ville ha pacemaker om de kan hjälpa mig, men fick inte de för läkaren..de var för riskfyllt var det svaret jag fick.
vad gör man nu?

Hej Johannes,

Om man söker läkare pga oklara svimningarså brukar en del läkare se till att körkortet blir indraget tills man har en diagnos. Det är för att skydda dig och medtrafikanter, som du förstår.
Hade du en puls på 35 så misstänker man nog att ditt hjärta ibland går alldeles för långsamt. Du skriver att läkaren vill sätta in något som mäter hjärtfrekvensen och jag gissar att det är en loop recorder av märket Reveal. Den kollar din puls dygnt runt och relativt fort kan man se om du behöver en pacemaker som gör dig frisk i så fall.

Att sätta in en pacemaker gör man om du har symptom på långsam puls. Pacemakeroperationen är i stort sett helt ofarlig och görs numera polikliniskt på många sjukhus i Sverige.

Fråga läkaren om det är en sk loop recorder du skall få under huden ovanför hjärtat. Den kan avläsas i hemmet via ett modem till sjukhuset. Så fort man ser en sjukligt låg puls som ger dig symptom, bör du få en pacemaker relativt omgående med tanke på din sociala situation. Jag hoppas att din läkare har förståelse och medkänsla för detta!

När du ev har fått din pacemaker så vill man se några veckor att allt fungerar som det skall vilket det nästan alltid brukar göra. Därefter bör du få tillbaka ditt körkort relativt omgående tycker jag. Att operationen skulle vara farlig är nog ett missförstånd får vi hoppas.

Lycka till nu!

Med vänlig hälsning,
Thomas Fåhraeus
Bjärred Skåne