Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

ICD hamrar i bröstkorgen...

Hej
Jag har fått en ICD insatt i maj2014 vid Lindköpings US. Har mått bra sen dess, känner av ICD,s koll varje dag men inget annat.. till nu, i ca fyra dagar av och till har jag känt ett tryck över bröstkorgen och snabba, rätt så hårda pulseringar.. jag känner mig inte så stabil psykiskt just nu, beslutet att jag skulle få det här ingreppet gjort blev minst sagt chockartat och jag känner att jag inte förrens nu förstå vad jag egentligen var med om,, därför känner jag ett visst motstånd till att kontakta min hjärtavdelning ang. dessa besvär. Hoppas därför att jag kan få ett svar från Er. Mvh Karin

Hej!
Jag tycker att du skall kontakta den mottagning som kontrollerar din ICD. Du skriver inte varför du fick din ICD. Det kan vara av stort värde för dig att få reda på om dina besvär är orsakade av en hjärtrytmrubbning eller inte. Detta kan avläsas från din ICD. Bar inte orolig att kontakta din hjärta delning. De är där för din skull.

/ Torbjörn