Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

hypertoni långsam puls wpw-syndrom

Hej är en tjej på 38 år som under tidigare graviditeter haft problem med hjärtklappning man konstaterade wpw syndrom via esophagus ekg och en ablation gjordes i lund -04. Senaste tiden varit trött, haft huvudvärk framför allt efter natt arbete och fått mer och mer hjärtklappning frekvens 150. Under skidresa mer problem och vaknade x 2 nattetid av hjärtklappning. Svårt att bryta. Efter 5 tim och otaliga försök att få ner pulsen genom att kräkas lugnade det ner sig. Är överviktig BMI 29 OCH GANSKA FYSISKT INAKTIV. Sökte på vc och man fann ett högt blodtryck 165-180/95-105. Då jag arbetar natt på sjukhus kontrollerade jag bltr där vid ett par tillfällen och ser då att jag har en puls i vila på 45-50. Ska till dr i morgon för insättning av medicin finns inte risk att pulsen blir ännu lägre? Kanske detta ska skötas av specialist? Har även i bland smärta centralt i bröstet en konstant svag molande smärta. Tacksam för synpunkter.

Hej,

Har du fått tillbaka din hjärtklappning tycker jag en specialist bör kontrollera dig. Ibland måste man göra om ablationen då en oupptäckt extrabana kan öppna sig mellan förmak och kammare och ge hjärtklappning.
Smärtan kommer sällan från hjärtat men oroar många människor. Kärlkramp brukar ge en typisk smärta som du säkert läst om eller sett.Högt blodtryck ger ofta huvudvärk, så du får väl se om den nya medicinen hjälper dig.

Mvh
Thomas Fåhraeus
Bjärred