Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hjärtsvikt

Jag opererades i våras för hypertrofisk kardiomyopati, och fick några veckor efter detta svullna ben och svårt att andas. Det visade sig att jag har (hade?) hjärtsvikt, och har Furix 40x1 efter det. Min fråga är : Kan hjärtsvikt gå över eller har man det för resten av livet? Och varför har det uppstått hos mig?

Hej,

För att svara på din fråga måste jag vet det mesta om ditt hjärtas funktion vilket jag inte har tillgång till. Ultraljud ger mycker information och dina hjärtläkare bör ha gett dig information om du måste ta Furix resten av livet eller bara en tid efter operationen.

Med vänlig hälsning, Thomas Fåhraeus
Thomas Fåhraeus
Bjärred