Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hjärtklappning på snart 40åring varje dag sen -95.

Är en kvinna som fyller 40 år i år.1995 fick jag ångest-har GAD.
Lider sen dess av hjärtklappningar,äter propranolol (betablockerare)varje dag.
Hjärtklappningen är värre i perioder,kommer närsomhelst och vart som helst.Pulsen är inte sådär jättehög men ligger på ca 100 slag/minuten.
Jag har lärt mej att leva med detta ,blir inte direkt rädd -men tycker att det är obehagligt.
Har gjort MASSOR av EKG:n,24timmars EKG,och senast ARB.EKGi höstas-man hittar inga fel..
Behöver jag oroa mej ändå,hur mkt klarar ett hjärta egentligen?!
Tillägger också att jag går i KBTterapi då å då för min ångest och pratar mycket och öppet om mina problem.ÄR en orolig person,har varit det sen jag var liten.
Tacksam för svar!

Hej

Jag upplever att du har fått en bra genomgång och registrering av din rytm. Även insatt på bromsande läkemedel mot din hjärtklappning som verkar vara helt ofarlig men oroande för dig. Att du också går i KBT mot din ångest och lära dig att leva med ditt lite oroliga hjärta är jätte bra.Ta gärna upp dina frågor med läkaren så att han kan ge dig lugnade besked, kanske be om ett ultraljud för att se att ditt hjärta mår bra trots att de går lite snabbt och genom detta få lite trygghet. Vet att du inte är ensam om att uppleva dessa problem men jag hoppas att din behandling kan hjälpa dig att kunna leva ett normalt liv.

MVH
Maria Hesselstrand
Pacemakersköterska