Hjärtrusning/Hög och låg puls.

Hejsan!

Mitt namn är Andreas. Jag är 28 år, 1.84 lång och väger omkring 89 kg.
Jag har även ställt fråga här innan angående mina problem.
Jag har nu sen i Somras förra året haft mina problem med hjärtrusning.. Speciellt vid måltid, efter frukost och middag. Oftast då rusar hjärtat upp till 120 slag/m. Jag genomgick då i somras Ultraljud och 2 bärbara ekg och dom visade ingenting, förutom lite snabb rytm då.
Sen nu i december så har det varit väldigt intensivt.. Jag har väl rent ut sagt dagligen gått till akuten med mina rusningar, dom har då tagit ekg och prover. Åter igen har det inte visat något, förutom snabb rytm! En gång av alla dessa akut besöken, så blev jag inlagd i 3 dagar och var övervakad och blev då insatt på Visken och att äta livet ut pga enligt den läkaren så skulle detta vara livsfarligt. Så nu i mars gjorde jag slutet på min utredning och gjorde ett arbets prov och kom upp i puls på 175 och såg absolut inget fel i mina problem. Han såg detta som psykiskt, sa till mig att sluta med Visken och börja träna. Så skulle detta ge med sig! Detta har inte blivit bättre sen mars.. Jag har fortsatt åka till akuten och hade en gång av alla akut besöken en hjärt rytm på 178 som dom lugnade med 25 mg seloken och sen fick jag gå hem. Jag har fått alla möjliga diagnoser på detta, men aldrig att det skulle vara något farligt. Diagnoser som.. Psykiskt, kronisk hyperventilations syndrom och sinustakykardi. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra längre.. Jag är så slutkörd i hjärnan att jag nu har fått börja med Anti depressiva. Jag är livrädd att jag ska dö, att mitt hjärta ska lägga av en vacker dag!
Dom gångerna det inte rusar så har jag en bra puls mellan 60-90.. Något som jag blivit fundersam över nu är att den dock går ner till mellan 53-55 kvällstid, i sängen och framför tv'n. Hur kan den ena stunden rusa så högt och sen vara så låg i vilopuls?
Jag vet inte vad jag ska göra.. Känns som ingen hjälper mig längre =( Ibland på rask promenad kan den rusa upp till 150 och det känns också relativt högt.
Vad mer kan jag göra? Kan den höga pulsen vara psykiskt?
Att pulsen går ner till 53-55 i ordentlig vila, är det också något att kolla upp?
Jag känner mig så maktlös och får inga svar. Dom säger att det inte visar något fel på hjärtat förutom den höga rytmen ibland då.

Mvh
Orolig kille.

Hej Andreas!
På din beskrivning låter det som att du är ordentligt utredd. Din hjärtklappning verkar ofarlig, men obehaglig. Det kan vara så att det är "psykiskt". D v s att du blir så orolig och ångestfylld att pulsen går upp till 180/min eller högre. Det kan också vara så att du har en rytmrubbning på hjärtat som gör att hjärtat omotiverat drar iväg i 180/min ibland. Vad jag förstår på din beskrivning är det hela tiden ditt förmak som styr hjärtrytmen. Det är alltid ofarligt och inget du kommer dö av. Om man har mycket besvär kan betablockad provas.
Att pulsen går ner mot 40-50/min i vila är helt normalt.

Det kan vara så att du drabbats av en "hjärtneuros" d v s oro och ångest ger symtom från hjärtat. I så fall behöver du hjälp av psykolog eller psykiatriker. Kognitiv beteendeterapi kan ha bra effekt vid detta tillstånd.

Hälsningar: Torbjörn