Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Helkroppsscanning vid USA-resa

Jag har förstått att vid resor till och från USA får numera passagerarna också ställa sig i någon slags kur och blir sedan "rontgade" från topp till tå. Hur påverkas pacemakern av detta? Något man ska undvika eller är det ofarligt?

Hej

Helkroppsscanning är inget farligt för pacemakern. Det är som att göra en vanlig röntgen, inget som påverkar pacemakern. Du behöver bara vara försiktig vid att gå igenom metalldetektorerna för de kan påverka pacemakern om man skulle stå i det området. Passerar man bara igenom så händer inget men för säkerhets skull är det alltid bra att visa upp sitt pacemakerkort för att informera säkerhets personalen på flygplatsen.

Trevli resa

Maria Hesselstrand
Pacemakersköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.