Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hej! Om jag lever till den 19 september 2013 kan jag fira 50-årsjubileum som pacemakerpatient. Jag undrar ibland hur många som bräcker det i världen. Har ni någon aning? Vänliga hälsningar Carl-Gustaf Wallman Hovås callew@telia.com

Hej!
Om jag lever till den 19 september 2013 kan jag fira 50-årsjubileum som pacemakerpatient. Jag undrar ibland hur många som bräcker det i världen. Har ni någon aning?
Vänliga hälsningar
Carl-Gustaf Wallman
Hovås
callew@telia.com

Hej Carl- Gustaf,

Om jag räknar rätt så fick du din första pacemaker 1963 dvs fem år efter att den första lades in 1958. Trots den omedelbara framgången med redan den första pacemakern fick bara några enstaka patienter pacemaker under de första fem- tio åren. Så du måste höra till kanske någon av de tio första patienterna som fick pacemaker.
Elema- Schönander byggde den första pacemakern , Rune Elmqvist uppfann den och professor Åke Senning på Karolinska Sjukhuset lade in de första.
Kan du redogöra för hur många dosbyten du haft och elektrodbyten? Jag skall skicka ditt brev till St Jude Medical som tillverkar pacemakrar i Sverige och höra om de vill göra ett reportage.

Se till nu att du lever 2013! Lite motion, ingen tobak, nyttig mat så skall du nog klara det.

Återkom till oss när 50- årsdagen närmar sig!

Med vänlig hälsning,

Thomas Fåhraeus
Lund