Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

hej! jag skulle jätte gärna villha hur en pacemaker funkerar inuti apparaten. Jag förstår mycket väl hur den fungerar och skickar stötar för att hjälpa hjärtat. Men just det här hur den kan skcika iväg stötar mm, alltså tekniskt hur den fungerar? Har sökt på hela internet även på engelska men hittar verkligen inget. Så vore jätte snällt om du hade tid och besvarar denna fråga? :)

hej! jag skulle jätte gärna villha hur en pacemaker funkerar inuti apparaten. Jag förstår mycket väl hur den fungerar och skickar stötar för att hjälpa hjärtat. Men just det här hur den kan skcika iväg stötar mm, alltså tekniskt hur den fungerar?

Har sökt på hela internet även på engelska men hittar verkligen inget. Så vore jätte snällt om du hade tid och besvarar denna fråga? :)

Hej,
Du kan läsa på denna webbsida under fördjupningar och pacemakern hur pacemakern arbetar.
Inuti finns ju ett batteri och en chip med microprocessor . Hur detta är uppbyggt är ytterst komplicerat och som jag inte kan redogöra för. Du kan pröva att ringa ett pacemakerföretag i Sverige, t ex St Jude Medical AB, Medtronic eller Biotronic. Du hittar telefonnummer på internet.

MVH
Thomas Fåhraeus
Lund

Läs mer om ämnet: 
Pacemakern