Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hej! Jag har en bekant med pacemaker inopererad. Han har tidigare spelat fotboll och vill kunna fortsätta med det, Min fråga är om det finns något skydd man kan använda för att dämpa stötarna vid det fysiska spelet. Om så, vart får man tag på det? Önskar gärna svar till ekollai@hotmail.com tack på förhand

Hej! Jag har en bekant med pacemaker inopererad. Han har tidigare spelat fotboll och vill kunna fortsätta med det, Min fråga är om det finns något skydd man kan använda för att dämpa stötarna vid det fysiska spelet. Om så, vart får man tag på det?
Önskar gärna svar till ekollai@hotmail.com tack på förhand

Hej

Din vän ska naturligtvist fortsätta att spela fotboll och det krävs inget skydd över pacemakern om det uppstår närkamp i spelet. Dosan tål många stötar.Jag har flera killar på min mottagning som har pacemaker och tränar i kampsporter utan skydd. Visst kan man bli öm över dosan om man får ett direkt slag över den men det skadar inte pacemakern.
Hoppas detta svar kan lugna lite och lycka till med fortsatta fotbolls spel.

MVH
Maria Hesslstrand

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.