Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

fysisk träning

Hej
kan jag löpträna när jag har fått pacemaker,dvs ökar pulsen vid ansträngning eller slår hjärtat bara itakt med pacemakern. Nu blir jag yr vid ansträngning.

Hej

Din pacemakerbehandling ska göra det möjligt för dig att löpträna och leva som vanligt. Om pacemakern är rätt inställd ska den öka din puls vid ansträngning. Om du upplever yrsel vid träning kanske det kan vara bra att kontrollera hur bra respons pacemakern ger och hur den är inställd. Den kan ju lagra information och se bakåt i tiden på hur pulsen förändras vid aktivitet.Skulle man se en för klen uppgång på pulsen så kan man justera inställningen så att den ger bättre respons eller get möjlighet att komma högre upp i frekvens.
Det kan ta några gånger innan man är helt nöjd med sin inställning men ge inte upp de som jobbar med pacemakerprogrammering vet ofta hur man bäst kan få det bra för just dig.

Lycka till

MVH
Maria Pacemakersköterska