Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Furix

Jag har problem med vatten i benen på kvällarna, efter min hjärtoperation. Jag tar Furix 40 mg när jag känner att det behövs, men jag är alltid så törstig dan efter. Kan det vara nån mening att driva ut vätska för att sen dricka tillbaks den i kroppen?

Hej

Att du tar dina furix underlättar för hjärtat att inte behöva jobba så hårt. Det är nog viktigt att du dagen efter kanske håller igen på intaget av vätska, att du håller dig kring 1 1/2 liter och då ska du tänka på att frukt och en del mat innehåller mycket vätska. Har du mycket problem med törst så finns det sugtabletter på apoteket som kan hjälpa dig.

lycka till

Maria
Pacemakersjuksöterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.