Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Förbud mot köra bil efter ett hjärtstopp.

Jag har fått olika besked om vad som gäller för detta. Min VC säger tre månader och överläkaren på Orups Sjukhus säger att jag måste göra ett kognitivt prov, därefter göra en uppkörning för att få köra bil.
Nu undrar jag vad som gäller. Vänligen räta ut frågetecknen. Svar till bluesman2009@telia.com
Tack på förhand. Mvh Anders Månsson

Hej
Jag antar att du fått en ICD efter ditt hjärtstillestånd och då brukar reglerna vara att man måste vara helt fri från hjärtrusningar 3 månader efter. Man gör då en avläsning på ICD som samlar information om hur din hjärtrytm är och efter detta ger dig tillåtelse att köra eller ej.Den kognitiva förmågan beslutar din läkare på Orup om så det är ibland olika saker som avgör om man får köra eller ej.

Mvh
Maria
Pacemaker/ICD sköterska