Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Extraslag på rad.

Hej,och tack för en bra sida som alldeles säkert har hjälpt en massa människor!
Har en fråga som jag är lite nyfiken på...
Tidigare under dagen idag drabbades jag av en hjärtrusning. Först under dagen hade jag några extraslag(det har jag ofta,och det besvärar mig inte särskilt),men sedan på efter middagen satt jag i soffan helt avslappnad,och fick från ingenstans ett antal extraslag på rad. Själva episoden varade kanske 10sek,och totala antalet extraslag var ca 10-15 st. Hr aldrig varit med om detta förr,men kände igen extraslagsensationen. Det kändes precis som när jag har vanliga extraslag,fast helt enkelt 10-15 i en följd.
Anser mig välutredd rent kardiologiskt efter en perimyocardit som läkt ut för ca 7 år sedan.
Bör jag gå vidare med detta,och få det kontrollerat? Min spontana tanke var att det var en VT? Vilket isf inte direkt är upplyftande.
Är 34 år gammal man,och i övrigt frisk. Ska tilläggas att jag kände inte några direkta fysiska symtom i samband med rusningen. Kanske lite yr och olustkänslor,men inte allvarligt påverkad.
Tacksam för svar!
Fredrik,lite orolig.

Hej,

Ja , jag tycker att du skall följa upp detta. Har du haft en myokardit kan det finnas skadade vävnadsstrukturer som kan ge dig hjärtklappning.
Man bör utreda dig med bandspelar EKG samt göra ett EKO för att se att hjärtat arbetar normalt. Kommer hjärtklappningen från kamrarna, vilket man oftast kan se på ett vanligt EKG, bör man överväga att sätta in behandling av något slag.

Mvh
Thomas Fåhraeus
Lund