Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Efter träning

Har pm med anledning av låg puls. En eller några timmar efter träning som joggning så blir ganska lätt arbete, som trädgårdsarbete väldigt ansträngande. Jag andas häftigt och känner mig som jag har syrebrist. Gör jag samma typ av jobb en annan dag, när jag inte tränat innan, så går det utan problem. Varför blir det jobbigt efter träning?

Hej
Har svårt att se att det är din pacemaker som ger dig dessa symtom så långt efter att du varit aktiv. Fungerar det bra under träning? gör det det så verkar det som om pacemakern tar upp din puls på rätt sätt. Vet inte hur gammal du är men det kan vara bra att kontrollera mer tex dina lungor- Bäst att du kontaktar din läkare så att de utreder vidare.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksköterska