Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Danne(arg)

Jag fick ett sk hjärtstopp och inopererad ICD, dett pga kammarflimmer. Hjärtstoppet var för ca 4 år sedan och en tid efter kunde jag röra mig normal och tom motionera. Senaste 1.5 åren har det blivit värre. Jag käkar maxdos Betablokad samt losartan. Jag får flera ggr/vecka kammarflimmer och känslan är otäck, då jag får svimningsanfall. Jag är rädd att ICD ska defribillera men detta inträffar aldrig(har hänt pga fysisk ansträngning med adrenalin i kroppen) utan jag får sk smärtfri behandling genom vanlig PACE. Nu undrar jag vad jag kan göra för att kontrollera det här. Faktorer jag främst upptäckt spelar in är, fysisk ansträngning, adrenalin, alkohol(bakfylla) och kaffe. Dessa är för mig svårt att klara sig utan men måste man så måste man, jag vill inte bli när kolli..

Hej,
Jag har haft liknande fall tidigare där ffa kaffe utlöser hjärtklappning.Har du pröva med koffeinfritt kaffe och dra ner på alkoholen tror du? Annars är det nog inte så mycket att göra. Har läkarna prövat medicinen amiodarone?

Tyvärr inget mycket till hjälp, men du kan ju kanske undvika bakfylla?

MVH
Thomas Fåhraeus
Bjärred