Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

kan en bypassopererar person få pacemaker?

Hej

Trots att man har genomgått hjärtkirurgi så finns det inga hinder att få en pacemaker. Det måste naturligtvist finnas problem med att ha man utvecklat eller fått en långsam puls efter operationen. Det är inte ovanligt att man efter en sådan operation kan får komplikation med att få ett AVblock som kräver en pacemaker.
Pacemakerelektroderna läggs inuti hjärtat och om du genomgått en bypassoperation så har man gett dig nya kärl utanpå hjärtat. Således inga hinder för att få en pacemaker.
Mvh
Maria
Pacemakersköterska