Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Bröstobehag

Jag har fått en pacemaker pga SSS. Mitt vänstra bröst "känns" hela tiden. En obehagskänsla som jag inte hade före operationen.
Är rädd för att det är bröstcancer men varför skulle det vara det? Hur underligt som helst.

Hej

Det är möjligt att du fått en liten blödning när de gjorde fickan att lägga pacemakern i eller så är det små nerver som tillfälligt har blivit avskurna och håller på att hitta tillbaka. Bröstcancer uppkommer inte pga en pacemakerimplantation. Kontakta din pacemakermottagning om obehaget inte försvinner för att ev också se att det inte är någon infektion i pacemakerfickan som gör att det ömmar vid bröstet.

Lycka till

Maria Hesselstrand
Pacemakersköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.