Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Bilkörning

Jag fick en ICD för snart en månad sedan men jag har inte riktigt förstått varför jag inte får köra bil den första tiden. Vad kan hända nu men inte sedan?

Jag har inte riktigt förstått varför jag inte får köra bil den första månaden. Vad kan hända nu men inte sen?

Hej

Det är lite olika för olika sjukhus hur man tillåter bilkörning efter att man fått en ICD. Har du fått din ICD pga du haft en hjärtrusning/kammartackykardi så brukar man få körförbud 3 månader efter implantationen. Detta för att se att de inte kommer fler och att du får behandling/chock som kan göra att du är en fara för dig själv och andra ute i trafiken.
Har du fått ICD i förebyggande syfte pga du har risk att få en farlig hjärtrusning vid hjärtsvikt så brukar man inte få körförbud (I allafall inte i Lund) men på vissa andra sjukhus vill man att du kommer på en första kontroll ca 1 månad efter implantation för att se att hjärtat varit lugnt och att alla testvärden är bra innan du åter får börja köra bil. Detta också för att ge säkerhet till andra och dig själv.

MVH
Maria Paceamker/ICD sköterska

Läs mer i lexikon: 
Kammarflimmer
Läs mer om ämnet: 
ICD