Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Är det på något sätt farligt för barn som har pacemaker att få "vanliga" sjukdomar som barn ofta har t.ex. magsjuka, förkylningar och feber?

Är det på något sätt farligt för barn som har pacemaker att få "vanliga" sjukdomar som barn ofta har t.ex. magsjuka, förkylningar och feber?

Hej,

Nej, vanliga sjukdomar som du räknar upp påverkar inte pacemakersystemet på barn eller vuxna. Hög feber utan synlig orsak under några dagar och allmänpåverkan, bör leda till en akut kontroll av barnet av en barnhjärtspecialist helst, då det skulle kunna vara en infektion i pacemakersystemet vid sladdarna i kroppen. Detta är dock mycket ovanligt.
Som du säkert hört kan man lätt överbeskydda barn som fått pacemaker, något som man absolut inte behöver göra. I princip tål pacemakern allt som barnet gör, t ex ishockey, fotboll, basket, brottning mm.
Om det går försöka glömma pacemakern utan se den som något helt naturligt.
Är du fundersam över något får du gärna skriva igen.

Med vänlig hälsning,

Thomas Fåhraeus
Lund