Andningssvårigheter kan det ha något med pacemakern att göra?

Hej
Min mamma, 88 år gammal, fick en pacemaker inopererad i våras pga låg/ojämn hjärtfrekvens samt hjärtsvikt. Nu sedan en tid tillbaka har hon besvärats, ibland flera gånger per dag, med andningssvårigheter. Läkaren på VC upplever dock inte några "missljud" på lungorna och inte hellre någon "pipig" andning och hon syresätter sig bra. Personalen på äldreboendet hon bor på har försökt med olika lösningar efter läkares ordination med bla nitroglycerin spray och astmaspray vid behov men det hjälper inte och nu senast satte man in en högre dos sobril för ångestdämpning. Efter som inget verkar hjälpa undrar jag om det på något sätt kan ha med pacemakern att göra och om det finns något via den vägen som skulle kunna hjälpa henne med hennes andningsbesvär//Åsa

Hej!
Det går tyvärr inte att svara på din fråga enbart utifrån de uppgifter du ger i frågan. Pacemakerbehandling brukar inte vara förknippad med ökade andningssvårigheter.

Hälsningar: Torbjörn

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.