Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

1. Redogör för konsekvenserna av pacemakern. Ta gärna med både positiva och negativa konsekvenser. 2. Avsluta med egna reflektioner om pacemakerns betydelse för mänskligheten

1. Redogör för konsekvenserna av pacemakern. Ta gärna med både positiva och negativa konsekvenser.

2. Avsluta med egna reflektioner om pacemakerns betydelse för mänskligheten

Pacemakern kan liknas vid vissa mediciner, finns den inte så kan patienten avlida eller vara svårt sjuk.

Nästan allting har en nackdel, men pacemakern ger sällan några bieffekter. Den kan skava lite mot t ex nyckelbenet. En batteribyte måste ske ungefär var sjunde år.

Som du förstår har pacemakern en enorm betydelse för hjärtsjuka människor och förbättrar och räddar liv på hundratusentals patienter varje år. Många inklusive mig själv anser att pacemakern är en av de bästa medicinska hjälpmedel som finns.

MVH
Thomas Fåhraeus
Lund